ABC-ul Biologiei - Bacteriile

Planeta ştiinţei (vezi harta)

Str Siriului nr 42-46, et 1, sector 1, Bucuresti

Varsta:

4 - 7 ani

Domeniu:

Biologie

Parteneri

Știați că bebelușii nu au nicio bacterie în corp atunci când se nasc? În condiţii optime, o bacterie poate da, în doar 24 de ore, zeci de miliarde de urmaşi? Din fericire, majoritatea mor sub acţiunea substanţelor dezinfectante sau a fierberii.
 
Este normal să avem în viața de zi de zi bacterii pe piele. Expunerea la cantități sigure și la diferite tipuri de bacterii asigură dezvoltarea unui sistem imunitar sănătos și o cultura bună de bacterii în tractul digestiv. Ce se întâmplă când mâncăm fructele și legumele nespălate și se înmulțesc excesiv?
 
Parte practică:
 
1.Un vas cu apă și piper- vom aplica o picătură de detergent și vom vedea cum piperul se duce spre marginile vasului- comparând cu bacteriile care sunt îndepărtate în timpul spălatului mâinilor.
 
2. Biluţe hidrofile albe(ilustrând leucocitele) și biluţe roşii(ilustrând hematiile) din sânge, împreună cu o formaţiune reprezentând bacteria. Ideea e ca globulele albe (leucocitele) sunt soldă?eii care lupta cu bacteriile și virușii. Înconjoară bacteria, o izolează și nu îi mai permit să se hrănească cu oxigen, așa încât bacteria moare.
 
3. Pâine pe care vom obţine o cultură de bacterii și fungi pe care o vom observa la microscop.
 
Curs de biologie pentru copii cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani.
 
Atelierul încurajează petrecerea timpului în familie în jurul științei, de aceea încurajăm părinții să își însoțească copiii.
 
Puteți, bine înțeles, să îi lăsăți și singuri.
 
Durata atelierului: 1 si 1/2 oră
 
Locația: Planeta Ştiinţei, Str Siriului nr 42-46, sector 1 București
 
Costuri:
Pereche părinte - copil - 60 lei
Părinte și 2 copii - 110 lei
Doar copil - 50 lei
 
Pentru înscriere aici: apasati butonul de inscrieri de alaturi
 
Trainer: Andreea Cătălina Drăghici - Biolog, profesor, asistent cercetare, transmite informația științifică copiilor prin metode interactive: metoda de cercetare in grup, rezolvare de probleme prin stimularea creativitãţii și are super mare drag de copii.
 
Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la contact@planetastiintei.ro

 

 

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb