Știința punerii de întrebări sau cum găsești întrebarea potrivită pentru ceea ce cauți

Planeta ştiinţei (vezi harta)

Str Siriului nr 42-46, et 1, sector 1, Bucuresti

Varsta:

10 - 14 ani

Domeniu:

Ştiinţe

Parteneri

Întrebările sunt importante pentru că țin curiozitatea trează, aprofundează înțelegerea, structurează gândirea critică. Cu toate acestea, puține școli sau profesori se preocupă de dezvoltatul acestei importante abilități în copii

Când știi că poți pune întrebări care să te ajute în ce îți doreșți să faci, că știi cum să le pui și cum să ți le prioritizezi, te poți simți împuternicit, în controlul situației tale fie că este o situație de învățare sau una de viață.

 

Să poți pune întrebări însă necesită o serie de aptitudini:

  •        să fii confortabil în a petrece timp cu neștiință ta fără să încerci să rezolvi problema imediat
  •        necesită deschidere,
  •        exercițiu și o rutină a minții 

Cursul nu se ocupă de răspunsuri ci doar de întrebări. Participanții vor fi încurajați să gândească întrebări fără a lua în considerare răspunsurile sau capacitatea lor de a le da.

Structura cursului: 2 sesiuni a câte 2 ore

Luăm o problema, generăm întrebări, aflăm despre întrebările deschise și închise, încercăm să ne urmărim evoluția de la întrebările factuale la întrebările convergente și apoi divergente, urmând apoi să le potrivim contextului. Dar cel mai important, căpătăm un proces al punerii de întrebări și punem o piatră de temelie în procesul de autonomizare al învățării

Toate acestea în timp ce lucrăm în echipa și ne jucăm.

Costul cursului:

50 lei / ședință/ copil

Deși recomandăm participarea la 2 ședințe, vă puteți înscrie doar la prima pentru a vedea dacă copilului i se potrivește ce se întâmplă la atelier.

Înscriere:

Pentru înscriere vă rugăm să completați acest formular și vor reveni în cel mai scrut timp cu detaliile plății și reminderul de curs.

Trainer: Miruna Pătrașcu - trainer cu experiență de 9 ani de zile și 3 ani în ateliere cu copiii - pasionată de ceea ce face și cu drag de minți și suflete tinere.

Pentru detalii si intrebari puteti scrie la: miruna.patrascu@parentime.ro

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb