Atelier de chimie pentru parinti si copii - Densitatea

Planeta Stiintei

Varsta:

5 - 14 ani

Domeniu:

Chimie

Parteneri

Cauţi modalităţi frumoase, plăcute şi instructive de a petrece timpul împreună cu copilul tău?

Ce ne propunem:

Într-un cadru plăcut şi provocator, împuternicim adulţii să vorbească despre ştiinţă cu copiii lor şi să interacţioneze cu ei în activităţi care să le încurajeze curiozitatea şi gîndirea critică.

Cui se adresează:

Echipe formate dintr-un părinte şi unul sau doi copii au posibilitatea să petreacă timp plăcut împreună în cadrul unor ateliere ştiinţifice.

Tot ce trebuie să faci este să vii cu drag; cunoştinţele, echipamentele şi experienţa o avem noi!

Nu trebuie să fii specialist în domeniu; activităţile sînt simple şi clar descrise, iar echipa noastră de traineri vă va acompania cu explicaţii şi îndrumări.
Pe de altă parte, dacă ai deja o experienţă anterioară, vei găsi un mediu plăcut şi un grup de oameni cu care să-ţi împărtăşeşti preocupările.

Atelierul:

O binecunoscută poveste aminteşte despre Arhimede ieşind gol din baie şi luînd-o la fugă pe străzi strigînd Evrika! (Am găsit!), după ce ar fi descoperit cum poate determina densitatea unui obiect.

Încîntarea lui era justificată. Densitatea este o proprietate extrem de importantă a materiei. Este suficient să compari două cuburi, de aceeaşi mărime, dar făcute unul din plumb, iar celălalt din lemn, ca să te întrebi, de unde provine această diferenţă semnificativă de greutate?

Mai mult de 2.000 de ani au trebuit să treacă după descoperirea lui Arhimede pînă cînd omenirea a descoperit cauza diferenţelor de densitate. Din fericire, astăzi putem explica acest concept mult mai rapid. În cadrul atelierului vom discuta pe înţelesul copiilor noţiunea de densitate şi vom face experimente care să o ilustreze, precum "Vulcanul noroios" sau "Curcubeul din eprubetă".

Cine sîntem?

Probabil că ai avut ocazia să participi la unul sau altul dintre evenimentele pe care le-am organizat de-a lungul anilor.

Noi, cei de la Planeta Ştiinţei, sîntem echipa din spatele Bucharest Science Festival, cel mai important eveniment de promovare a ştiinţei din România. Sîntem iniţiatorii programului Science at School, prin care punem în contact tineri cercetători din România sau din străinătate cu elevi de liceu interesaţi de ştiinţă. Tot noi am organizat expoziţiile interactive Xperiment.

Cînd:

Sîmbătă 21 octombrie
10.00 - 11.30 - părinţi cu copii cu vîrste cuprinse între 5 şi 8 ani.
12.30 - 14.00 - părinţi cu copii cu vîrste cuprinse între 8 şi 14 ani.

 

Unde:

În partea de nord a oraşului. Linga statia de metrou Aurel Vlaicu 

Adresa exactă: Planeta Stiintei, Str Siriului, nr 42 - 46, etajul 1, sector 1, Bucureşti. (Cautati pe google Planeta Stiintei)

 

Preţul atelierului:

 Cuplu părinte şi copil - 60 lei. 

Părinte + 2 copii - 80 lei.

Părinte + 3 copii/2 parinti + 2 copii - 100 lei

În fiecare grupă sînt disponibile 10 locuri pentru echipe formate dintr-un părinte şi unul sau doi copii.

Pentru înregistrare vă rugăm să completaţi formularul de înscriere. Locul dvs. va fi considerat ocupat după efectuarea plăţii.

Pentru întrebări suplimentare ne puteţi suna la 0745 64 78 62.

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb