Detectivul biolog

Planeta ştiinţei (vezi harta)

Str Siriului nr 42-46, et 1, sector 1, Bucuresti

Varsta:

4 - 12 ani

Domeniu:

Biologie

Parteneri

Ce legătură este între un solz și o pănă și ce putem află despre animalele din care provin dacă le studiem la microscop?
 
Hai să fii biolog detectiv alături de noi!
 
Știai că:
Solzii sunt plăci de dimensiuni mici și dure care acoperă corpul unor pești, reptile sau parțial al unor mamifere (de exemplu, pangolinul).
Dacă la prima vedere un solz este rotund și neted, microscopul ne arată că solzul prezintă cercuri concentrice de creștere, exact ca la copaci.
Penele sunt formațiuni epidermice caracteristice ale învelișului extern și a aripilor păsărilor moderne. Specifice păsărilor, penele au evoluat din solzii strămoșilor reptilieni. O pană este formată dintr-o axă și din două serii de lame numite, fixate pe laturile axei.
Împreună vom determina vârsta unor specii de pești după zonele de pe solzii văzuți la microscop, vom studia structura penelor păsărilor și multe alte structuri surpriză.
 
Atelierul este condus de o bioloagă-cercetătoare adevărată pe care o cheamă Andreea Cătălina Drăghici și care vă va împărtăși din secretele meseriei ei.
 
Atelierul încurajează petrecerea timpului în familie în jurul științei, de aceea recomandăm părinților să își însoțească copiii. Bineînțeles, participarea adulților la activități nu este obligatorie, iar copiii pot fi lăsați împreună cu trainerul nostru.
 
Durata atelierului: o oră și jumătate
 
Cost:
Echipă Părinte - Copil - 60 lei
Echipă Părinte și doi copii - 110 lei
Copil individual - 50 lei
 
Locația: Planeta Ştiinţei, Str Siriului nr 42, etajul 1 (în zona stației de metrou Aurel Vlaicu și a Mall-ului Promenada, la 10 minute pe jos). La locație sînt disponibile locuri de parcare gratuite.
 
Inscrierea si plata pe butonul alaturat
 
Vă stăm la dispoziție pentru informații suplimentare:

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb