Planeta Marte și chimia - atelier pentru părinți și copii - copii 8 -14 ani

Planeta ştiinţei (vezi harta)

Str Siriului nr 42-46, et 1, sector 1, Bucuresti

Varsta:

8 - 14 ani

Domeniu:

Chimie

Parteneri

Ne pare rau, la acest atelier nu mai sunt locuri
 
Există iarnă pe Marte? Oare ninge? Cum arată gheața marțiană?

Marte este o planetă foarte asemănătoare cu Pămîntul, iar imaginile transmise de sondele spațiale ne arată un peisaj familiar. Există o atmosferă, zonele polare sînt acoperite de calote glaciare și, conform unor cercetări recente, ar putea chiar să și ningă! Peste doar cîteva decenii, coloniștii veniți de pe Terra ar putea să sărbătorească venirea iernii îmbracîndu-se în costume spațiale de Moș Crăciun și folosind roboței pe post de reni!

Pe de altă parte, multe lucruri funcționează altfel pe Planeta Roșie decît pe Pămînt. Atmosfera este compusă aproape în totalitate din dioxid de carbon (CO2), iar la poli temperaturile foarte scăzute fac că acesta să înghețe - calotele polare sînt compuse atît din apă înghețată (H2O) cît și din gheață carbonică!

Care sînt proprietățile dioxidului de carbon sub formă de gaz? Dar sub formă de gheață? Cum vor putea astronauții să producă combustibil de rachetă prin electroliză?

În cadrul următorului atelier vom discuta despre Marte, veți face experiențe cu gheață carbonică și veți vedea cum o simplă baterie este suficientă pentru a genera hidrogen, unul dintre cei mai folosiți combustibili de rachetă.

Vă așteptăm la noua aventură marțiană!

Unde: Str. Siriului nr. 42-46 etaj 1, sector 1, București (zona Aviației)

Cînd: sîmbătă, 15 decembrie de la 10:30 (copii între 5 și 8 ani) și de la 13:00 (copii între 8 și 14 ani). Atelierele durează între 60 și 90 de minute, în funcție de vîrsta copiilor și de cît de multe întrebări au.

Cum: Prețul atelierului este de
- 70 lei pentru o echipă de 2 persoane (părinte + copil)
- 90 lei pentru o echipă de 3 persoane (părinte + doi copii sau doi părinți și un copil)
- 120 lei pentru o echipă de 4 persoane (părinte + 3 copii sau 2 părinți + 2 copii)


Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb