Polimerii - atelier de chimie pentru parinti si copii

Planeta Stiintei

Varsta:

5 - 14 ani

Domeniu:

Chimie

Parteneri

Cauţi modalităţi frumoase, plăcute şi instructive de a petrece timpul împreună cu copilul tău?

Ce ne propunem:

Într-un cadru plăcut şi provocator, împuternicim adulţii să vorbească despre ştiinţă cu copiii lor şi să interacţioneze cu ei în activităţi care să le încurajeze curiozitatea şi gîndirea critică.

Cui se adresează:

Echipe formate dintr-un părinte şi unul sau doi copii au posibilitatea să petreacă timp plăcut împreună în cadrul unor ateliere ştiinţifice.

Tot ce trebuie să faci este să vii cu drag; cunoştinţele, echipamentele şi experienţa le avem noi!

Nu trebuie să fii specialist în domeniu; activităţile sînt simple şi clar descrise, iar echipa noastră de traineri vă va acompania cu explicaţii şi îndrumări.

Pe de altă parte, dacă ai deja o experienţă anterioară, vei găsi un mediu plăcut şi un grup de oameni cu care să-ţi împărtăşeşti preocupările.

Atelierul:

Toate lucrurile care ne înconjoară sînt alcătuite din atomi. De cele mai multe ori, aceştia se unesc între ei după anumite reguli formînd molecule. Apa pe care o bem, oxigenul din aer sau zahărul din prăjituri - toate sînt exemple de substanţe compuse din molecule.

Dar şi moleculele se pot "agăţa" unele de celelalte! În anumite situaţii, sute sau chiar mii de molecule mici (formate din cîţiva atomi) se leagă unele de altele, ca zalele pe un lanţ, formînd o nouă moleculă uriaşă - un polimer.

Polimerii sînt extrem de importanţi; viaţa noastră ar fi imposibilă fără ei! Celuloza din copaci sau din caietul pe care scrii, cauciucul din mingi, plasticul din periuţa de dinţi - toate aceste substanţe sînt polimeri. Mai mult, ADN-ul din toate celulele noastre - reţeta după care funcţionăm - este, şi el, tot un polimer!

Cine sîntem?

Probabil că ai avut ocazia să participi la unul sau altul dintre evenimentele pe care le-am organizat de-a lungul anilor.

Noi, cei de la Planeta Ştiinţei, sîntem echipa din spatele Bucharest Science Festival, cel mai important eveniment de promovare a ştiinţei din România. Sîntem iniţiatorii programului Science at School, prin care punem în contact tineri cercetători din România sau din străinătate cu elevi de liceu interesaţi de ştiinţă. Tot noi am organizat expoziţiile interactive Xperiment.

Cînd: Sîmbătă 20 octombrie

10.30 - 12.00 - părinţi cu copii cu vîrste cuprinse între 5 şi 8 ani.

13.30 - 15.00 - părinţi cu copii cu vîrste cuprinse între 8 şi 14 ani.

Unde: În partea de nord a oraşului, in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu

Adresa exactă: Planeta Stiintei, Str Siriului, nr 42 - 46, etajul 1, sector 1, Bucureşti.

Preţul atelierului:

Cuplu părinte şi copil - 60 lei.

Părinte + 2 copii / 2 parinti + 1 copil- 80 lei.

Părinte + 3 copi/ 2 parinti + 2 copii - 100 lei

Pentru întrebări suplimentare ne puteţi suna la 0745 64 78 62.

În fiecare grupă sînt disponibile 10 locuri pentru echipe formate dintr-un părinte şi unul sau mai multi copii.

Pentru înregistrare vă rugăm să completaţi formularul de înscriere.

Locul dvs. va fi considerat ocupat după efectuarea plăţii.

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb