Comoara cu Arta la TIC de Mic

TIC de Mic

Varsta:

6 - 14 ani

Domeniu:

Ştiinţe

Parteneri

Cursul este construit într-o manieră nouă, cu tehnici de învățare bazate pe joc. Suportul primar al acestui tip de curs este o schemă animată, un întreg proces interactiv de transmitere a informației. Se dorește a se crea un spațiu ludic, unde experiențele senzoriale, antrenarea memoriei vizuale, observarea și interpretarea lumii înconjurătoare, conturarea noilor idei și așezarea acestora pe suporturi calitative, vor fi elemente adiacente în descoperirea comorii, arta ca sursă de bucurie.

Obiective urmărite:

- Exersarea memoriei vizuale;
- Stimularea imaginației;
- Familiarizarea cu notiuni introductive despre culori, tehnici, istoria artei;
- Îmbogațirea culturii vizuale;
- Dezvoltarea capacității de transpunere a propriilor idei în cele mai noi forme plastice.

Pentru cei mai mici (de la 7 la 12 ani)
Familiarizarea copiilor cu noțiuni introductive despre tehnici noi de exprimare plastică, gestionarea culorilor, tehnici de pictură și desen, recycle design, artă decorativă, exerciții de invenții și materializarea acestora cu instrumente digitale, design de accesorii. Pornind de la ideea de joc, explorând teme și materiale diferite, copiii învață să fie atenți, să observe, să se organizeze și să interpreteze artistic propriile experiențe.

Pentru cei mai mari, (de la 12 ani)
Tinerii artiști vor învăța și vor descoperi culorile, formele și amestecurile cromatice, teoria culorilor, contrastele cromatice se vor aplica noi tehnici de aprofundare și dezvoltare a creativității, a imaginației, folosind suporturi și tehnici dintre cele mai variate (hârtie potrivită fiecărei tehnici, carton, pânză, tempera, goașe, pastel, acuarelă, acrilic).

Copiii vor deprinde tehnici de realizare a obiectelor înconjurătoare, explorarea lumii texturilor, asimilarea noțiunilor de baza în construirea corpului și figurii umane, obiecte tridimensionale și perspectivă, exerciții de compoziție, natură statică, volumetrie, studiu părți anatomice și portret, noțiuni introductive despre design, mari invenții, program de artă documentară, recycle design, design de bijuterii, accesorii.

Cursurile noastre sînt concepute pentru a oferi elevului întreaga logistică necesară desfăşurării cursului şi un cadru ambiental plăcut, în care să se simtă confortabil şi lipsit de costrângeri.

Sălile de curs sînt dotate cu staţii de lucru individuale (laptop-uri), acces internet, proiector pentru prezentarea materialelor de curs de către instructor.

Sînt incluse de asemenea: materialele necesare desfăşurării fiecărei şedinţe de curs, materialele multimedia şi sofware-ul suport pentru prezentările aferente fiecărei şedinţe, diplome personalizate şi alte stimulente.

Workshopurile pe care le organizăm periodic vin ca o completare a materialului curricular, fiind centrate pe dezvoltarea unor aplicaţii interesante pentru realizarea cărora sînt necesare cunoştinţele acumulate pe parcursul cursului. Se vor realiza expoziții tematice la sfarșitul fiecărui modul, în care cei mici vor avea ocazia să-și prezinte propriile opere de artă, să le susțină, într-un final să împărtășească cu cei dragi bucuria de a crea.

Dorim să organizăm pentru cursanţii noştri o competiţie anuală dar şi să le trezim interesul pentru participarea la competiţiile de profil organizate la nivel naţional.

Durata şi Organizare:
- 10 şedinţe de curs a câte 2 ore;
- O şedinţă de curs săptămânal;
- Grupe de maxim 10 elevi.

Înscrierile se pot face oricând prin următoatele modalităţi:

Online, folosind formularul de pe website.
Telefonic, la numărul: 0740 95 62 42.
E-mailinfo@ticdemic.ro

Preţul cursului este de 160 RON/lunar.
Structura de costuri este concepută flexibil, în funcţie de numărul de cursuri contractate şi recompensează încrederea şi fidelitatea clienţilor noştri.
Plata se poate face integral la debutul primei şedinţe, sau în două rate. Pentru a afla amănunte despre reduceri şi pachete promoţionale vă rog să sunaţi la numărul de telefon 0740 95 62 42.

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb