Curs practic de inginerie pentru copii

Eematico (vezi harta)

Nod MakerSpace, Splaiul Unirii 160, corp Filatura, etaj 2, sector 4, Bucuresti

Varsta:

7 - 12 ani

Domeniu:

Ştiinţe

Parteneri

La întrebări haioase, eematico te ajută să găsești răspunsuri serioase!

De ce miroase ploaia, de ce e lipicios lipiciul, de ce se aude fulgerul, de ce poate tata să ridice mașina cu un cric și nu doar cu brațele, de ce e mai rezistent lutul când trece prin foc, sunt doar câteva dintre întrebările cărora le vom descoperi împreună răspunsul la cursul Inginericum.

Am pregătit patru module – chemical engineer, electrical engineer, mechanical engineer și civil engineer – pentru a le arăta juniorilor cum pot transforma lumea după voință, înțelegându-i legile și resursele.

În cadrul modulul Chemical Engineer vom afla ce este chimia, cum sunt împărțite substanțele care compun lumea, în ce stări le putem găsi, cum le diferențiază oamenii prin simțuri și măsurători, cum se leagă și dezleagă între ele și unde se face pasul între lumea minerală și cea organică. Vom învăța să facem culori, să stăpânim chimia mâncării, să manipulăm mirosurile și să creăm materiale din care să ne facem obiecte.

Electrical Engineer este modulul experimentelor care ne vor apropia de fenomenul care a dus la dezvoltarea culturii umane, și anume – electricitatea. Vom face cunostință cu domnii Coulomb, Volta, Ampere și Ohm, reproducând experimentele simple care i-au facut cunoscuți pe cei care au dat numele acestor unități de măsură. Apoi am pregătit experiemente spectaculoase cu magneți și interacțiunile pe care le pot genera și vom descoperi legătura dintre magnetism și curentul electric. Vom afla unde locuiește electricitatea, vom face un generator și vom construi un radiou.

Pârghia, planul înclinat, pana, scripetele, roata cu ax și șurubul dau mână cu mână și vin alături de noi la modulul Mechanical Engineer. Ele ne vor ajuta să înțelegem fizica mecanismelor ca să putem construi mașinării fascinante! Macara, catapultă, pod mobil sunt doar câteva din proiectele pregătite pentru juniori!

În cadrul modulului Civil Engineer, vom afla o grămadă de lucruri despre statică și mecanică, vom înțelege structura materialelor și care sunt factorii și fenomenele care condiționează construcțiile. Toate acestea ne vor ajuta să înțelegem și să explorăm principalele sisteme constructive create de ingineri și arhitecți de-a lungul timpului. Vom construi cu blocuri de construcție, în sistem trilitic cu sisteme zăbrelite, structuri reticulate și multe altele. Și nu vorbim la dimensiuni Lego ci la dimensiuni reale. Apoi, le vom analiza și ne vom gândi cum le putem îmbunătăți

Pentru curioși, am pregătit și o prezentare detaliată!

Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul http://eematico.org/. Înscrierile se fac completând formularul de aici.

 

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb