Robotica, Electronica si Programare pentru Copii si Adolescenti

Academia Inventeaza

Strada Ciobanasului, nr. 4
Sector 2, Bucuresti, Romania
Tel: +40 734 203 494

Varsta:

7 - 17 ani

Domeniu:

Robotică şi Programare

Parteneri

Program educațional "before & after school" de tip STEAM care are la bază deprinderea de noțiuni practice de Programare, Robotică, Electronică și Mecanică. Transformă joaca la calculator într-o carieră pentru viitor!

Participarea la cursurile de robotică reprezintă un extraordinar de bun prilej de a utiliza interactiv tehnologia actuală, provocând astfel gândirea creativă prin metode de învățare bazate pe explorare, experimentare, proiectare de scenarii, care încurajează deopotriva colaborarea și spiritul competitiv. Copiii de astăzi oricum visează să construiască roboți, iar utilizarea noilor tehnologii le este mult mai la îndemână decât generațiilor dinaintea lor.

Împreună cu echipa noastră de formatori, copiii și adolescenții își vor construi proprii roboți pe care îi vor aduce la viață cu ajutorul unui program software intuitiv. Mai mult, pe lângă diploma de absolvire și suportul de curs, absolut TOATE componentele folosite în procesul de învățare și experimentare (inclusiv Kit-ul robotic compus din placa de dezvoltare, sistem de motoare, șasiu, senzori, sursă de alimentare etc.) vor rămâne participantului la finalul cursului.

Se pune accent pe construirea, programarea si controlarea unui robot 100% funcțional!

Modulul I - PREGĂTITOR: Inginer de MIC (7-10 ani)

Acest modul se adresează copiilor din clasele I - IV (min. 7 ani împliniți), așa că cel mic trebuie să știe să scrie de mână și să citească. Se pune accent pe programare vizuală și experimentare. Și, evident, se încurajează meșteritul în laboratorul de robotică.

Mai mult, pe lângă diploma de absolvire și suportul de curs, absolut TOATE componentele folosite în procesul de învățare și experimentare (inclusiv Kit-ul robotic compus din placa de dezvoltare, sistem de motoare, șasiu, senzori, sursă de alimentare etc.) vor rămâne participantului la finalul cursului.

Notă! Începând cu atelierul 2, va fi necesar să vină cu Laptop-ul personal la fiecare atelier. Cerințe minime laptop: 2 port-uri USB, Sistem de operare Windows (de la versiunea 7 la 10 sau Vista) sau Mac OS X, Browser Google Chrome cu Java instalat, memorie RAM - 4GB RAM, sistem de operare și tastatură în limba engleză.

Modulul II - ÎNCEPĂTOR: Robotician JUNIOR (9-17 ani)

 Se adresează celor care au deja cunoștințe de matematică dobândite la școală (clasele V - XI) sau celor care au absolvit cu succes Modulul I. Se lucrează în echipă, dar la final ne și întrecem în competiții de robotică. Se pune accent pe construirea, programarea și controlarea unui robot 100% funcțional. Mai mult, pe lângă diploma de absolvire și suportul de curs, absolut TOATE componentele folosite în procesul de învățare și experimentare (inclusiv Kit-ul robotic compus din placa de dezvoltare, sistem de motoare, șasiu, senzori, sursă de alimentare etc.) vor rămâne participantului la finalul cursului.

Notă! Începând cu atelierul 5, va fi necesar să vină cu Laptop-ul personal la fiecare atelier.

Cerințe minime Laptop: 2 port-uri USB, Sistem de operare Windows (de la versiunea 7 la 10 sau Vista) sau Mac OS X, Browser Google Chrome cu Java instalat, memorie RAM - 4GB RAM, sistem de operare și tastatură în limba engleză.rt-uri USB, Sistem de operare Windows sau Mac OS X, Flash instalat, memorie internă minimă de 4GB RAM.

Modulul III - INTERMEDIAR: Robotician SENIOR (10-17 ani)

Se adresează celor care au deja cunostințe de Robotică și Programare și au absolvit cu succes Modulul II - Începători (clasele V - XI). Se pune accent pe personalizarea roboților și extinderea funcționalității acestora.
Se adaugă senzori noi, braț robotic, ecran LCD și se scrie cod complex. Se va pune accent pe Robotică și Inteligență artificială.
Kit-ul pe care se lucrează pentru extinderea funcționalității robotului (gripper, driver gripper, LCD, senzor de culoare, senzor gesturi) vor rămâne participantului la finalul cursului.

Notă! Începând cu atelierul 1, va fi necesar să vină la fiecare atelier cu Laptop-ul personal și Robotul construit și programat la Modulul II.

Cerințe minime Laptop: 2 port-uri USB, Sistem de operare Windows (de la versiunea 7 la 10 sau Vista) sau Mac OS X, Browser Google Chrome cu Java instalat, memorie RAM - 4GB RAM, sistem de operare și tastatură în limba engleză.

Modulul IV - AVANSAT: Antreprenor in TECH (11-17 ani)

Se adresează celor care au absolvit cu succes toate modulele anterioare. Se pune accent pe utilizarea creativă a cunoștințelor și abilităților tehnice dobândite anterior.

În echipe, copiii își vor asuma rolul de atreprenori și vor inova pentru a răspunde unor probleme reale. Mai mult, pe lângă diploma de absolvire și suportul de curs, absolut TOATE componentele folosite în procesul de învățare și experimentare (inclusiv Kit-ul folosit pentru dezvoltarea prototipului hardware) vor rămâne participantului la finalul cursului.

Notă! Începând cu atelierul 1, va fi necesar să vină cu Laptop-ul personal la fiecare atelier.

Cerințe minime Laptop: 2 port-uri USB, Sistem de operare Windows (de la versiunea 7 la 10 sau Vista) sau Mac OS X, Browser Google Chrome cu Java instalat, memorie RAM - 4GB RAM, sistem de operare și tastatură în limba engleză.

Programul se va desfăşura astfel:

Luni, 26 septembrie 2016 şi până la data de 12 februarie 2017. Un modul, adică în total 16 lecţii, 1 şedinţă săptămânal. Data limită de înscriere în grupe: 25 septembrie 2016.

Luni, 20 februarie 2017 şi până la data de 25 iunie 2017. Un modul, adică în total 16 lecţii, 1 şedinţă săptămânal. Data limită de înscriere în grupe: 19 februarie 2017.

Grupa trebuie să aibă minim 7 participanţi pentru a se începe conform calendarului prestabilit. Atenție! Locuri limitate. Înscrierile se fac aici.

Pentru întocmirea contractului aferent începerii cursului conform datelor de mai sus, vă așteptăm pe Strada Ilarie Chendi nr. 25, Sector 2, Bucuresti, de Luni până Vineri între 10:00 și 19:00.

Persoanele de contact sunt: CRISTIANA BOGATEANU, telefon 0734 20 34 94 sau MADALINA IORGA, telefon 0786 60 60 90. Pentru mai multe detalii, accesaţi Academia Inventeaza.

Asociaţia Centrul de Creaţie Tehnică pentru Tineret (inventeaza.ro) este o organizaţie non-guvernamentală, fondată în 2011, care sprijină iniţiativele inovatoare în domeniul tehnologic cu accent pe Internet of Things, Robotică, Programare şi Automatizări, fiind de altfel şi primul hackerspace din România şi iniţiatorul CURSURILOR DE ROBOTICĂ, ELECTRONICĂ şi PROGRAMARE PENTRU COPII ŞI ADOLESCENŢI.

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb