Spectacole pentru copii si adulti la Planetariul Galati

Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii

Varsta:

5 - 80 ani

Domeniu:

Astronomie

Parteneri

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi vă aşteaptă să-i treceţi pragul şi să admiraţi peisajul hibernal din Grădina Botanică, lumea minunată a peştilor exotici şi indigeni de la Acvariu, să vizitaţi expoziţiile deschise în cadrul Muzeului, să intraţi în tainele Universului prin intermediul Observatorului Astronomic şi al Planetariului şi, nu în ultimul rând, să descoperiţi o parte din animalele şi păsările Europei, Asiei şi Africii în Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele.

Program de vizitare*: 9:00 - 17:00 (miercuri-duminică)

*Vă rugăm să luaţi în considerare faptul că accesul în incinta complexului muzeal este permis cu maxim 30 de min înaintea orei de închidere, pe la intrarea dinspre "Punctul de trecere bac" şi cu 60 de min înaintea orei de închidere, pe la intrarea dinspre "Orăşelul copiilor". Facem aceste recomandări, pentru ca dvs. să puteţi vizita în condiţii optime, atât Muzeul şi Acvariile, cât şi Grădina Botanică, până la ora închiderii. Accesul la Observatorul astronomic sau la spectacolele de la Planetariu se face conform orarului afişat mai jos.

Programul spectacolelor de la Planetariu*:

  • Miercuri - Duminică:
  • 10:00 – Galaktos (film pentru copii şi elevi)
  • 11:30 – Planetele (film pentru copii şi elevi)
  • 13:30 – Universul suprem
  • 14:30 – Călătorie spre miliarde de stele
  • 15:30 – Universul suprem

*Proiecțiile de la Plantetariu se difuzează pentru grupuri de minim 5 persoane interesate.

Călătorie spre miliarde de stele este cel mai nou spectacol oferit de planetariul gălățean, conducând pasionații de astronomie într-o călătorie fascinantă de-a lungul Căii Lactee și explicând bazele tehnologiei cartografierii stelelor. Spectacolul este legat de lansarea misiunii spaţiale ”Gaia”, care a avut loc la sfârşitul anului 2013, eveniment sprijinit de peste 30 de planetarii din întreaga lume şi de Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

De la marginea spațiului și timpului, prin câmpuri vaste de galaxii minunate, la măreția sistemului nostru solar, noul spectacol, Universul suprem, va duce publicul într-un tur al universului, care-şi va dezvălui o parte din secretele sale cele mai provocatoare.

Spectacolul Galaktos prezintă o călătorie virtuală prin galaxia noastră realizată de două personaje comice, Eugene şi Craig, angajaţi la o firmă de distribuţia laptelui din Calea Lactee. Pe parcursul călătoriei, spectatorii, alături de protagonişti, vor întâlni mai multe nebuloase şi roiuri de stele, prilej pentru cei mici, dar nu numai, de a afla mai multe lucruri despre aceste corpuri cereşti.

Spectacolul Planetele prezintă o călătorie fascinantă în Sistemul Solar. Veţi zbura deasupra reliefului planetei Marte sau deasupra norilor lui Jupiter şi veţi trece prin inelele lui Saturn. Veţi fi martor al tumultoasei ere a formării planetelor, dar aveţi grijă sa nu vă loviţi de un asteroid! Folosind imagini făcute de sondele spaţiale şi grafică digitală de înaltă rezoluţie, noul spectacol de planetariu vă îndeamnă să descoperiţi un portret complet al Sistemului Solar din ziua de azi.

Spectacolul Două bucăţele de sticlă nu mai face parte din programul curent al proiecţiilor de la planetariu, astfel încât va putea fi vizionat doar la cerere. Prin intermediul acestuia veţi descoperi lumea instrumentelor optice folosite în astronomie, dar şi o călătorie virtuală în Universul observabil.

Programul de vizitare a Observatorului astronomic: 18:00 - 21:00 (marţi-sâmbătă).

În timpul programului obişnuit de vizitare al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi, accesul în cadrul Observatorului astronomic se face pe bază de bilet gratuit. Observatorul astronomic va fi deschis pentru public doar dacă cerul va fi senin. Intrarea în Observatorul astronomic este permisă până la ora 20:00 şi se face pe la poarta “BAC”.

Telefon: 0236 41 18 98
E-mail: contact@cmsngl.ro

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb