Ambalaje pentru laptopuri din plastic recuperat din ocean

13 Mar 2017

Dell începe să folosească plastic adunat de pe țărmurile oceanelor în fabricarea ambalajelor pentru laptopuri.

Compania Dell a anunțat într-un comunicat de presă că va începe să folosească plastic reciclat colectat de pe țărmurile oceanelor în fabricarea ambalajelor pentru laptopuri. Noile tăvi de ambalare vor conține 25% plastic reciclat.

Programul pilot face parte dintr-o strategie a Dell prin care compania și-a propus să producă ambalaje 100% sustenabile pînă în anul 2020.

System Plus DellEMC Platinum Partner

Plasticul a fost colectat atît de pe plaje, cît și din diferite ape curgătoare și canale navigabile. Astfel, deșeurile au fost împiedicate să ajungă în oceane.

Plasticul va fi folosit pentru a produce tăvile de ambalare pentru laptopurile Dell XPS 13 2-în-1. Doar în 2017, programul pilot al companiei va contribui la reciclarea a 7,2 tone de plastic.

Ambalajele din plastic reciclat pentru XPS 13 2-in-1 vor ajunge pe piață începînd cu 30 aprilie 2017. Ele vor conține și informații cu rol educativ menite să atragă atenția asupra pericolelor poluării oceanelor și asupra unor soluții care să mențină sănătatea ecosistemelor. Echipa Dell va crea ambalaje care sînt la rîndul lor reciclabile, astfel încît materialul să poată fi refolosit în industrie și să nu ajungă din nou în oceane sau pe țărmurile acestora.

Dell: plastic reciclat pentru ambalajele laptopurilor

Procesul de fabricare a ambalajelor din plastic are mai multe etape. Partenerii Dell colectează plasticul din rîuri, de pe țărmuri și de pe plaje înainte ca acesta să ajungă în apă. Apoi, plasticul este procesat și rafinat. Materialul plastic din care sînt produse ambalajele este alcătuit din 25% plastic reciclat din oceane și 75% alte tipuri de plastic reciclat (din surse precum PET-uile sau recipientele pentru mîncare). La final, fulgii de plastic rezultați sînt turnați în formă de tăvi pentru laptopuri.

Compania Dell are o lungă istorie în ceea ce privește incorporarea de materiale sustenabile și reciclate în produsele și în ambalajele sale. Începînd din anul 2008, Dell a inclus materiale plastice reciclate în desktop-uri. Iar în ianuarie 2017 și-a atins deja ținta de a folosi 22,6 milioane de kilograme de plastic reciclat în produsele sale (obiectivul trebuia îndeplinit pînă în 2020).

La ora actuală, Dell continuă să producă monitoare și computere care conțin plastic și fibră de carbon reciclate.

În anul 2015, un studiu publicat în jurnalul "Science" a arătat că doar în 2010 au ajuns în oceane între 4,8 și 12,7 milioane de tone de plastic.

Lucrez în domeniul lanțurilor de aprovizionare de 20 de ani și este pentru prima dată cînd fiica mea de 10 ani este entuziasmată de ceea ce fac”, a declarat Kevin Brown, șeful lanțului de aprovizionare al Dell. „Această nouă inițiativă privind ambalajele demonstrează că există aplicații reale pentru plasticul din oceane, care au rezultate pozitive pentru compania noastră și pentru planetă”.

Nu doar că împiedicăm plasticul să ajungă în oceane, dar îi și educăm pe consumatori și dăm un exemplu prin dezvoltarea de sisteme de business noi și novatoare. Sănătatea oceanelor noastre afectează sănătatea familiilor noastre și a comunităților noastre. Acest program este un exemplu pentru abilitatea noastră colectivă de a o proteja”, a spus și Adrian Grenier, Social Good Advocate în cadrul Dell.

Sursa foto: © Dell Inc.

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb