"Clever Foodies" - Un nou program Kid's Lab

10 Apr 2017

Pentru a sărbători aniversarea de 20 de ani a programului educațional interactiv, Kids’ Lab, BASF a lansat un nou set de experimente pentru copiii cu vîrste între 7 și 12 ani – “Clever Foodies”. În București, experimentele se vor organiza la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, una dintre cele două locații partenere ale programului.

Noile experimente abordează un subiect de interes pentru toată lumea – nutriția sănătoasă – și sînt programate să se desfășoare în peste 30 de țări din întreaga lume. Întrebarea de la care micii participanți își pornesc cercetarea este următoarea: de ce sînt fructele și legumele atît de colorate și de sănătoase?

 

Oferim un mediu distractiv pentru experimente individuale, care dau copiilor posibilitatea să învețe în mod practic despre nutriție și îi încurajează să-și formeze obiceiuri alimentare sănătoase”, spune Diana Neacșu, Communications and Government Relations, BASF.

Noul program folosește metode educaționale moderne pentru a transmite informații despre nutriția sănătoasă, in timp ce copiii investighează componente ce țin de dietă și învață metode prin care pot analiza aceste substanțe. Workshop-ul are o durată de 90 de minute și este format din două experimente chimice, care au ca subiect detectarea cantității de vitamina C și a metaboliților secundari (pigmenți) din fructe și legume:

  • Campionul Vitaminei C – în cadrul acestui experiment, copiii folosesc o soluție de iod-amidon pentru a detecta conținutul de vitamina C din sucurile de lămîie și portocale din comerț. Cei mici măsoară volume și învață cum să utilizeze pipete și eprubete
  • Mănîncă un curcubeu – pentru acest experiment, copiii realizează mai multe diluări din diferite sucuri de fructe, apoi detectează conținuturile pe baza culorilor și a mirosurilor

Experimentele Kids’ Lab se desfășoară sub atenta supraveghere a unor îndrumători calificați în două locații partenere din București: Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor (în fiecare vineri, cu participare gratuită) și Casa Experimentelor (organizare la cerere). Participarea se face pe bază de programare în ambele locații, iar un workshop durează 45 de minute. Cele două laboratoare sînt special amenajate pentru copii, respectă normele de siguranță, beneficiază de toată tehnologia necesară și pot găzdui grupe de 30, respectiv 20 de elevi.

Kids’ Lab este un program educațional interactiv, care urmărește să trezească interesul copiilor cu vîrste între 7 și 12 ani pentru științele naturii. Cei mici sînt implicați în experimente chimice interesante, pentru a căpăta cunoștințe de bază în acest domeniu, într-un mod plăcut și memorabil.

Mai multe informații despre program sînt disponibile pe: https://www.basf.com/ro/ro/company/about-us/kids-lab.html.

 

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Cei aproximativ 114.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci segmente: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vînzări de aproximativ 58 de miliarde de euro în anul 2016. Acțiunile BASF sînt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb