Program educație sexuală

Planeta ştiinţei (vezi harta)

Str Siriului nr 42-46, et 1, sector 1, Bucuresti

Varsta:

7 - 9 ani

Domeniu:

Ştiinţe

Parteneri

Program educație sexuală " Mami, sunt curios",  7-9 ani
 
Structura program (1 intalnire online si 2 offline):
 • O intâlnire online cu părinții, Joi 12 ianuarie, 17:30-19:30 ( pregătim terenul pentru copii pentru a ne seta un ton comun de comunicare cu ei pe acest subiect)
 • 2 intâlniri offline pentru copii:
 
  • Sâmbătă, 14 ianuarie, 11:30-13:30 . Miruna îi vă angrena în discuții și jocuri diverse în care va aborda:
   • structura organele sexuale
   • cuvinte cu care să putem vorbi cu oamenii din jur despre noi dacă alegem să o facem (ne jucăm țipând din toți plămânii – vagin, penis, testicule, etc)
   • desenăm sentimentul de rușine – după care îl transformăm în ceva haios și învățăm unii de la alții mecanisme de a scapă de el
 
  • Sâmbătă, 21 ianuarie, 11:30-13:30
   • tema întâlnirii: My body, my rules  - cum ne protejăm spațiul privat
 
Participanți:
Minim 6 copii – maxim 10
 
Locație:
Planetă  științei, Stradă Siriului nr 42, sector 1 București (partea de nord a orașului, lângă stația de metrou Aurel Vlaicu) https://goo.gl/maps/deBkdFx57kxwzvwb6
 
Preț:
300 ron program 3 intalniri (100/ intalnire). Pentru familiile cu 2 copii 450 ron.
 
Înscriere fermă și plată:
 • la butonul de inscriere de langa
 
Programul "Mami, sunt curios" urmează programa recomandata de Unicef pentru educație sexuală - https://www.unfpa.org/publications/internațional-technical-guidance-sexuality-education pe care nu am apucat să o acopăr din păcate niciodată și pe care v-o recomand cu drag.
 
Facilitator: Miruna Pătrașcu
"am fost trainer de parenting vreme de 10 ani de zile și am ajutat sute de familii să aibă o relație frumoasă cu copii lor. (http://www.parentime.ro/resurse/parenting-pe-scurt/ este doar unul din proiectele mele dragi).
 
De-a lungul cursurilor, a ieșit în mod natural la suprafață și nevoia de educație sexuală a copiilor. Eu le povesteam părinților cât de important este să vorbească cu copii lor de la vârste cât mai mici despre corp, limite, sentimente, sex și sexualitate. Unora le venea ușor, altora nu le venise ideea, dar se descurcau și altora li se părea insurmontabilă călătoria personală pe care o aveau de parcurs și mă întrebau dacă nu avem noi cursuri în care sa le povestim. Din cauza asta, în anul 2014 am adus-o la București pe Meg Hickling, o educatoare sexuală canadiană ale cărei cărți sunt traduse la Humanitas și care face educație sexuală din anii ‘60 . Am făcut un eveniment mare pentru părinți și am format 150 psihologi și consilieri școlari.
 
După asta am început să facem și cursuri pentru copii. Prin joacă, că altfel nu se poate. Am trainuit copii de la 8 la 17 ani din medii favorizate și defavorizate, în școli și în cursuri deschise, am putut urmări efectele a ce învață de-a lungul anilor.
 
Am descoperit astfel pe pielea noastră cât de importantă este o abordare integrată : în familie, la școală și în afară familiei și școlii. Abordarea subiectelor legate de educație sexuală în cât mai multe medii deschide conversații și diminueză din tabuu."
 
 
Organizatori:
The Village Hub - Asociația Satul Părinților
Adelina Oane & Cristina Niculae 
satuczen@gmail.com 

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb