Furnicile mari si mici

Planeta ştiinţei (vezi harta)

Str Siriului nr 42-46, et 1, sector 1, Bucuresti

Varsta:

5 - 14 ani

Domeniu:

Biologie

Parteneri

Exista peste 10. 000 de specii de furnici, de culori și dimensiuni variate. Ele trăiesc peste tot în lume, exceptând Antarctica, unde este foarte frig și se pare că au existat alături de dinozauri, existând fosile de acum 130 milioane de ani.


Furnicile sunt cele mai inteligente insecte, creierul lor fiind cel mai dezvoltat din regnul lor.


Știați ca dacă un om ar putea alerga atât de repede precum o furnică, raportat la greutatea lui, atunci ar avea o viteză egală cu cea a unui cal de curse?


Probabil că știai deja că au o structura ierarhica strictă și mijloace avansate de comunicare.


Roiurile de furnici-legionar au o caracteristică aparte: disciplina militară. Fiind insecte nomade, ele își construiesc cuiburi temporare din propriile trupuri, prinzându-se unele de altele cu ajutorul fălcilor și ghearelor. În cuiburi domină divizarea ierarhică: furnicile mari au rolul de apărare, cele intermediare caută hrană, iar cele mici se ocupă numai de regină. Furnicile migrează în căutarea hranei, marșul lor având loc mai ales noaptea.

Astea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le vei afla la atelierul "Furnicile mari și mici". Împreună ne vom juca, vom privi furnici la microscop și vom descoperi lucruri interesantă unii de la alții. Atelierul este condus de o  bioloagă-cercetătoare adevărată pe care o cheamă Andreea Cătălina Drăghici și care vă va împărtăși din secretele meseriei ei.

Atelierul încurajează petrecerea timpului în familie în jurul științei, de aceea recomandăm părinților să își însoțească copiii. Bineînțeles, participarea adulților la activități nu este obligatorie, iar copiii pot fi lăsați împreună cu trainerul nostru.

Durata atelierului: o oră și jumătate

Cost:
Echipă Părinte - Copil - 60 lei
Echipă Părinte și doi copii - 110 lei
Copil individual - 50 lei

Locația: Planeta Ştiinţei, Str Siriului nr 42, etajul 1 (în zona stației de metrou Aurel Vlaicu și a Mall-ului Promenada, la 10 minute pe jos). La locație sînt disponibile locuri de parcare gratuite.

Vă stăm la dispoziție pentru informații suplimentare:
email: contact@planetastiintei.ro
tel.: 0745 64 78 62

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb