Lumea neștiută a insectelor - 8-11 ani

Planeta ştiinţei (vezi harta)

Str Siriului nr 42-46, et 1, sector 1, Bucuresti

Varsta:

8 - 11 ani

Domeniu:

Biologie

Parteneri

Tot ce trebuie să facem este să fim puțin atenți la lumea măruntă din jurul nostru și putem descoperi zeci de creaturi cu 6 picioare. Insectele au cap, torace și abdomen și sunt învelite într-un exoschelet greu. Din aceste componente de bază a corpului lor, rezultă tot felul de comportamente şi abilităţi uimitoare.

Atelier de biologie pentru familii cu copii de 8-11 ani.

Știați că fluturii nu va pot auzi când le spuneți ce frumoși și viu colorați sunt? Ei în schimb pot simți vibrații și folosesc antenele pentru miros.

Știați că ea mai lungă insectă este insecta băț (Phobaeticus chain), o specie originară de pe insula Borneo, care poate avea mai mult de 66 de centimetri în lungime. Acum, probabil, vă întrebaţi care ar fi cea mai mică insectă? Aceasta a primit numele de “Tinkerbella nana”, după numele zânei din Peter Pan, şi ea este originară din Costa Rica. Insecta este de fapt o viespe, masculul având doar 0,0014 centimetri lungime.

Există masculi de gândaci care au pe cap un corn puternic, arcuit către partea posterioară. Masculul are aspectul unui rinocer, de aici şi denumirea popular de -gândaci rinoceri-. Femela nu are nicio excrescenţă pe cap, ea prezintă doar un tubercul conic pe torace. In comparatie cu marimea sa este cea mai puternica fiinta de pe pamant deoarece poate sa ridice de 850 de ori greutatea sa. 

Trainer: Andreea Cătălina Drăghici - Biolog, profesor, asistent cercetare, transmite informația științifică copiilor prin metode interactive: metoda de cercetare in grup, rezolvare de probleme prin stimularea creativitãţii și are super mare drag de copii.

Ne vom juca, ne vom uita la microscop descoperind lucruri de insecte pe care nu le știm.


Curs de biologie pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani.

Atelierul încurajează petrecerea timpului în familie în jurul științei, de aceea încurajăm părinții să își însoțească copiii.

Puteți, bine înțeles, să îi lăsăți și singuri.

Durata atelierului: 1 si 1/2 oră

Cost:
Pereche Părinte - copil - 60 lei
Părinte și 2 copii - 110 lei
Copil singur - 50 lei

Locația: Planeta Ştiinţei, Str Siriului nr 42, etajul 1 (în zona stației de metrou Aurel Vlaicu și a Mall-ului Promenada)

Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție la contact@planetastiintei.ro sau la tel. 0745 64 78 62

Înscrierile și plata se fac aici.

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb