Curs de bricolaj eematico Maker Exploratorium

Eematico (vezi harta)

Nod MakerSpace, Splaiul Unirii 160, corp Filatura, etaj 2, sector 4, Bucuresti

Varsta:

7 - 12 ani

Domeniu:

Bricolaj

Parteneri

De la cutiuțe, geoboard-uri, mașinuțe la scripeți și circuite electrice, toate se pregătesc pentru a-i învăța pe copii despre Geometrie, Mișcarea corpurilor, Mecanisme şi Electricitate!

Cursul Maker Exploratorium le oferă copiilor oportunitatea de a cunoaște și descoperi noțiuni și fenomene și de a le putea recunoaște în realitatea lor cotidiană. Principala manieră prin care ei își vor realiza obiecte reprezentative pentru conceptele studiate este bricolajul.

Proiectele pe care le bricolează îi vor învăța pe copii despre forme, corpuri geometrice și proprietățile lor, despre mișcarea de rotație și elemente de aerodinamică, despre diverse tipuri de mecanisme și utilitatea lor în lumea care ne înconjoară, despre lumină, componentele unui circuit electric și felul în care acesta funcționează, despre electromagnetism și multe altele! De asemenea, copiii se familiarizează cu sculele atelierului care îi vor ajuta să își desăvârșească proiectele. Rând pe rând, vor avea ocazia să folosească instrumente precum: ruleta, echerul, rigla, șurubelnița, bormașina, șurubelnița electrică, fierăstraul, moto-saw-ul, bormașina de banc, fierăstraul circular. Pe lângă aceste scule, exploratorii vor fi initiați în utilizarea aparatului de tăiat polistiren (CNC), dar și a aparatului de tăiat/ gravat cu laser.

Scopul final al cursului este ca micii nostri makeri să-și antreneze abilităti cu rol adaptativ și care contribuie la dezvoltarea lor armonioasă. Abilitățile pe care se focusează cursul sînt din aria socială (comunicare, negociere, lucru în echipă, coordonare și cooperare, etc.), din zona dezvoltării cognitive (gândirea în toate formele sale, reprezentarea spațială, memoria, imaginația) și din sfera dezvoltării motricității (grosieră și fină).

Cu ce rămâne copilul în urma cursului:

- micul explorator va avea o înțelegere mai bună asupra obiectelor și fenomenelor din realitatea sa actuală;
- își va fi antrenat abilități din aria socială, cognitivă si motrică;
- va cunoaște pașii de bază în realizarea unui proiect propriu;
- va dobândi experienta în utilizarea potrivita a uneltelor și sculelor;
- va avea acasă peste 12 proiecte proprii.

La sfârșitul cursului avem și o surpriză! Pentru cei care au urmat toate cele patru module, sînt acaparaţi de farmecul meșteritului și doresc să realizeze un proiect și mai ambițios, organizăm workshopul Maker Graduation la un preț special (160 ron/ 2 lecţii a câte 2,5 ore). În cadrul workshopului, le oferim oportunitatea de a-și bricola propriul proiect de bricolaj: se joacă de-a proiectarea şi prototiparea alături de trainerii noştri, având la dispoziție 5 ore și materialele pe care le-au folosit în timpul cursului pentru a da forma imaginației!

Pentru curioși, am pregătit și o prezentare detaliată! Inscrierile se fac aici.

Pentru detalii, vă rugăm să contactaţi hello@eematico.org.

 

Arhiva evenimente

©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb