Stiri

Ambalaje pentru laptopuri din plastic recuperat din ocean

Compania Dell a anunțat într-un comunicat de presă că va începe să folosească plastic reciclat colectat de pe țărmurile oceanelor în fabricarea ambalajelor pentru laptopuri. Noile tăvi de ambalare vor conține 25% plastic reciclat.


mai mult
Atelierele de chimie Planeta Ştiinţei

Cauţi modalităţi frumoase, plăcute şi instructive de a petrece timpul împreună cu copilul tău?


mai mult
Tabelul lui Mendeleev a fost extins cu patru noi elemente

Nihonium (Nh), Moscovium (Mc), Tennessine (Ts) şi Oganesson (Og), patru noi elemente transuraniene completează Tabelul lui Mendeleev.


mai mult
EmDrive, motorul spatial imposibil, testat cu succes de NASA

Testele făcute de o echipă NASA par să confirme că efectul este real.


mai mult
Demonstraţii şi experimente ştiinţifice pentru elevi oferite de Orange România

Orange România invită elevii şi publicul larg din toată ţara să participe la o serie de demonstraţii şi experimente de chimie, fizică, astronomie sau ecologie.


mai mult
Landerul ExoMars va ateriza azi pe Marte

Modulul Schiaparelli, landerul misiunii ExoMars, este programat să aterizeze astăzi pe Marte la ora 17:48:11 (14:48:11 GMT).


mai mult
Despre ştiinţă, idei şi oameni inteligenţi. Interviu cu directorul Bucharest Science Festival

Bucharest Science Festival: oferim oamenilor ocazia să-şi pună întrebări, să se gîndească la lucruri dincolo de orizontul lor de zi cu zi. Le dăm posibilitatea să se întîlnească şi să discute cu oameni inteligenţi; creăm o comunitate.


mai mult
O rachetă SpaceX a explodat pe rampa de lansare în timpul alimentării cu combustibil

Misiunea viza plasarea pe orbită a unui satelit de comunicaţii, Amos 6, destinat furnizării de legături de date pentru Africa sub-sahariană; satelitul a fost şi el distrus. Din fericire, nu au fost pierderi de vieţi omeneşti.


mai mult
Red Pale Dot - O planetă potenţial locuibilă în apropierea Pămîntului

O planetă potenţial locuibilă a fost descoperită în jurul Proximei Centauri, cea mai apropiată stea de sistemul nostru solar. De dimensiuni relativ asemănătoare cu Pămîntul, Proxima b se află în zona habitabilă, adică la o distanţă care să permită prezenţa apei lichide pe suprafaţa sa.


mai mult
Concurs de blogging de știință

Dedicat profesorilor, elevilor, studenților și tuturor celor pasionați de știință, concursul va avea ca temă "Marte 2100 – O nouă casă pentru umanitate".


mai mult
©2016. All rights reserved Planeta Stiintei
Developed by Underweb